برای راهاندازی یک وبسایت سیستمهای مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از آنها نسبت به بقیه برتریهایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالبها و پوستههای بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت در برنامهنویسی میتونید سایت خود را راهاندازی کنید.
دو روش برای ساخت سایت وجود دارد که شما بهدلخواه میتوانید از آنها استفاده کنید. روش اول سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) و روش دوم طراحی و برنامهنویسی است.
سیستم مدیریت محتوا
همانطور که قبلتر اشاره شد، سایتها برای مدیریت به دو نوع بخشبندی میشوند: یکی سایتهای استاتیک یا ایستا و دوم سایتهای داینامیک یا پویا. سایتهای استاتیک (ایستا) معمولا با زبانهای HTML, CSS ایجاد میشوند و هزینه کمتری نسبت به سایتهای داینامیک (پویا) برای ساخت دارند. اگر میخواهید تفاوت بین سایتهای استاتیک و داینامیک را بدانید
برای راهاندازی وبسایت میتوانید توسط نرمافزارهای مختلفی سایت خود را راهاندازی کنید. در علم طراحی و راهاندازی وبسایت برای پیادهسازی یک وبسایت باید کدهایی نوشته شود. بهعنوانمثال در زبان html برای اینکه یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کدهای آن صفحه قرار میدادیم.
سایتی که با سیستمهای مدیریت محتوا ایجاد میکنید درواقع همان سایتهای داینامیک یا پویا هستند. اگر درزمینهی طراحی سایت مبتدی هستید و قصد دارید یک وبسایت ایجاد کنید پیشنهاد میکنیم که از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده کنید، چراکه طراحی و برنامهنویسی سایت بسیار وقتگیر و هزینهبر است.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا همان content management system) CMS) یک سیستم نرمافزاری مدیریت محتوای تحت وب میباشد، که شما با استفاده از این سیستم نرمافزاری میتوانید، محتوا سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید.
با استفاده از این CMS میتوانید بدون دانش برنامهنویسی از صفر تا صد یک سایت را راهاندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامهنویسی شده سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را بهراحتی آب خوردن مدیریت کنید.
از ویژگیهای CMSها میتوان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحههای سایت، دستهبندی مطالب، صرفهجویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشیسازی اشاره کرد. از سیستمهای مدیریت محتوای محبوب میتوان به wordpress, Joomla, Drupal اشاره کرد.